10Φεβ
H6Cd5X4Αλληλοτεχνία Κοινσεπ

Αλληλοτεχνία Κοινσεπ

Ο πρώτος τεχνικός συνεταιρισμός στην Ελλάδα, που συνενώνει αρχιτέκτονες, μηχανικούς και τεχνίτες για την υλοποίηση ενός κατασκευαστικού έργου από την αρχή μέχρι το τέλος και λειτουργεί διαμέσου της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο

Διάβασε περισσότερα
10Φεβ
13533060_569250019923383_2597583062141816614_nΠεριμπανού

Περιμπανού

Μοιραστήκαμε το όνειρο της δημιουργίας ενός συνεργατικού καφενείου, που έχει στόχο να αποτελέσει για τη γειτονιά μια όαση κοινωνικής συνεύρεσης.

Ένας χώρος όπου προωθούνται οι αξίες και οι αρχές της συμμετοχικότητας, της ισοτιμίας στη λήψη των αποφάσεων, της οριζοντιότητας και της αντιιεραρχίας, της άμεσης δημοκρατίας, της αυτοδιαχείρισης και της αλληλεγγύης.

Ένα ζωντανό κύτταρο και αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών κινημάτων που παλεύουν για την ατομική και κοινωνική αυτονομία.

Στόχος μας είναι η οργάνωση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, μουσικών αφιερωμάτων, κινηματογραφικών προβολών, ημερίδων και εκδόσεων για ενημέρωση, επιμόρφωση και ψυχαγωγία.

Η συνεργασία με άλλα κοινωνικά συνεταιριστικά εγχειρήματα, όπως κι η συνεργασία με τη γειτονιά και τους ανθρώπους που νιώθουμε κοντά μας.

Διάβασε περισσότερα
10Φεβ
16864212_272510026504454_949627111542950338_nΠαροίνειος Ωδή Κοινσεπ

Παροίνειος Ωδή Κοινσεπ

Συνεργατικό καφενείο στην περιοχή του Γκύζη.

“Κάθε μέρα από το πρωί με καφέ και σπιτικά εδέσματα, μέχρι το βράδυ με κρασί και ποικίλιες για εσάς και την παρέα σας.
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο ζωντανή μουσική.
Παρείστικη ατμόσφαιρα που ομορφαίνει τα βράδια σας. Σας περιμένουμε!”

Διάβασε περισσότερα
10Φεβ
10256858_250401741829260_3889376827854571191_nΝέοι Ορίζοντες Κοιν.Σ.Επ

Νέοι Ορίζοντες Κοιν.Σ.Επ

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Νέοι Ορίζοντες» είναι μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών καθαριότητας σε κτιριακές εγκαταστάσεις καθώς και στον τομέα δημιουργίας και συντήρησης κήπων και εξωτερικών περιβαλλόντων χώρων. Παρέχουμε υπηρεσίες άριστης ποιότητας, με τρόπο ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλικό σε τιμές πραγματικά ανταγωνιστικές.

Αναλαμβάνουμε υπεύθυνα αρχικούς – γενικούς καθαρισμούς ή καθαρισμούς αποκατάστασης σε επαγγελματικούς και ιδιωτικούς χώρους: οικίες, γραφεία, ιδιωτικά αλλά και δημόσια κτίρια, καταστήματα, εργοστάσια, οργανισμούς, παρέχοντας υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες καθαριότητας και εξειδικευμένες λύσεις για τη συντήρηση των χώρων σας.

Διάβασε περισσότερα
10Φεβ
unnamedSoul twinkles ΚΟΙΝΣΕΠ

Soul twinkles ΚΟΙΝΣΕΠ

Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Soul twinkles publications, culture and communication αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική, που δραστηριοποιείται στον τομέα των εκδόσεων, περιοδικών και εντύπων.

Διάβασε περισσότερα
10Φεβ
016610242611136-ludd-logo-15160547408001Ludd Makerspace / Fablab

Ludd Makerspace / Fablab

Το LUDD είναι ένα makerspace / fablab. Ένας χώρος όπου οι σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές ανοικτού σχεδιασμού, προτυποποίησης και κατασκευής, συναντώνται με την κατάλληλη τεχνογνωσία για να αποτελέσουν τη βάση υποστήριξης μιας κοινότητας ατόμων, οργανισμών και ευρύτερων παραγωγικών πρωτοβουλιών, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ώθηση στην τοπικά παραγόμενη καινοτομία.

Διάβασε περισσότερα
10Φεβ
logo_DockDock – Συνεργατικός Χώρος Κ.ΑΛ.Ο

Dock – Συνεργατικός Χώρος Κ.ΑΛ.Ο

Mια ομάδα 9 ατόμων, που λειτουργεί με συνεταιριστική δομή με σκοπό να παρέχει υποστήριξη σε φορείς/ εγχειρήματα Κ.ΑΛ.Ο μέσα από τις βασικές του λειτουργίες: Infopoint | Helpdesk | Forum Μέσα από: Παροχή Πληροφόρησης, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Εξατομικευμένες Συναντήσεις, Σεμινάρια και Εργαλεία, αλλά και μέσα από τη Δικτύωση και την Ανάπτυξη Συνεργειών με άλλους φορείς έχουμε στόχο να συμβάλλουμε στην αύξηση της ορατότητας της Κ.ΑΛ.Ο, ενδυναμώνοντας και ενισχύοντας τα εγχειρήματα και τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτά.
Από τον Απρίλιο του 2019 λειτουργούμε ως επίσημο Κέντρο Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο στον Κεντρικό τομέα Αθηνών
Διάβασε περισσότερα
11Φεβ
Action Plus logoAction Plus

Action Plus

H δραστηριότητα της ACTION PLUS ΚοινΣΕπ εστιάζεται στα πεδία «πολιτισμός» και «κοινωνία»:

 • Υλοποιούμε ένα ευρύ πλέγμα δράσεων για τη προαγωγή του πολιτισμού  (πολιτιστικές δραστηριότητες, σεμινάρια, εκπαιδεύσεις, δικτυώσεις και συνεργασίες)

 

 • Προσφέρουμε ένα πλέγμα υπηρεσιών σε οργανισμούς, επιχειρήσεις και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για
 • τον σχεδιασμό και υλοποίηση βιώσιμων σχεδίων ανάπτυξης
 • τον σχεδιασμό και εκτίμηση του κοινωνικού τους αντικτύπου
 • ενδυνάμωση  και κινητοποίηση ατόμων και ομάδων
 • βελτίωση συνθηκών εργασίας
 • ανάπτυξη εθελοντισμού
 • δικτύωση και συνεργασία
 • σχεδιασμός και υλοποίηση αποτελεσματικών πλάνων δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης κοινού
 • σχεδιασμός, υλοποίηση και αξιολόγηση συγχρηματοδοτούμενων έργων βάσει των αρχών της διαφάνειας και της λογοδοσίας

Από τον Σεπτέμβριο 2017 εκπροσωπούμε στην Ελλάδα την πρωτοβουλία MINDFUL EMPLOYER με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση εργοδοτών για θέματα ψυχικής υγείας και εργασίας.

 

The activities of ACTION PLUS Social Cooperative Enterprise focus at two distinct areas: culture and society.

 • we design cultural activities and offer specialized trainings.
 • we support enterprises, public and private organizations and NGOs to
 • design and implement sustainable action plans,
 • design and estimate their social impact,
 • inspire and empower individuals and groups
 • improve workplace conditions
 • develop and manage volunteering teams
 • network with other entities in order to increase outreach and effectiveness
 • design and implement effective awareness raising and dissemination campaigns
 • implement, manage and evaluate co-funded projects ensuring transparency and accountability

In that context, we

 • offer customized client services in the above areas
 • design and offer training courses and seminars
 • participate in national and international networks, partnerships and initiatives

 

 

Διάβασε περισσότερα
1Ιούλ
vagoniΒαγόνι

Βαγόνι

Τι είναι ένα βαγόνι στη μέση του πουθενά;

Το βαγόνι μας είναι μια ιδέα που γεννήθηκε χρόνια πριν, όταν η παρέα μας βρισκόταν, συζητούσε κι αναζητούσε στο Χολαργό ένα χώρο που να την εκφράζει, αλλά δεν τον έβρισκε… Η ιδέα μας έγινε πραγματικότητα με πολύ κόπο, σκέψη και συλλογική δουλειά και πήρε τη μορφή της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης. Δεν είναι, λοιπόν, ένα εγχείρημα με ατμομηχανή το κέρδος, που υποστηρίζει τη βιομηχανία της διασκέδασης αλλά τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες για επικοινωνία, έκφραση, για ποιοτική μη βιομηχανοποιημένη τροφή,
προμηθευμένη απευθείας από παραγωγούς –όσο αυτό είναι δυνατόν- χωρίς μεσάζοντες.

Ποιοι είναι οι επιβάτες του βαγονιού;

Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι ξεκίνησαν αυτό το ταξίδι με σκοπό το βιοπορισμό τους και τη διάδοση της ιδέας της αυτοδιαχείρισης. Γι’ αυτό δεν υπάρχει ιεραρχία μεταξύ τους, η γνώμη όλων μετράει το ίδιο και κάθε απόφαση παίρνεται μέσα από διάλογο και συνελεύσεις. Στο βαγόνι δεν υπάρχουν αφεντικά και υπάλληλοι αλλά απλώς συνεργάτες, που εργάζονται με τους ίδιους οικονομικούς όρους και κάτω από τις ίδιες εργασιακές συνθήκες. Η λογική της κολλεκτίβας, δηλαδή του συνεταιρισμού, είναι η απάντηση στον τρόπο με τον οποίο κινείται και λειτουργεί σήμερα η παγκόσμια οικονομία, δηλαδή είναι αντίθετη στην κυριαρχία της επιδίωξης με κάθε θυσία του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους σε βάρος των παραγωγών, των καταναλωτών, των εργαζομένων και του παγκόσμιου φυσικού περιβάλλοντος, στην κυριαρχία του κεφαλαίου επί της εργασίας και των κερδών σε βάρος των ανθρώπων.

Ποιος είναι ο προορισμός;

Η αλληλέγγυα οικονομία που σέβεται έμπρακτα το περιβάλλον και τον άνθρωπο, η δημιουργικότητα, η αλληλοϋποστήριξη, η συνεργασία, η αγάπη όχι μόνο για την τοπική κουλτούρα αλλά και για κάθε κουλτούρα του κόσμου, κοντολογίς η ανάδειξη του διαφορετικού. Όλα αυτά προσπαθούμε να γίνονται πράξη τόσο μέσα απ’ τον τρόπο που «κινείται» το βαγόνι, όσο κι από τις «στάσεις» που θα κάνει με τις εκδηλώσεις του στον πολιτισμό. Το όραμά μας είναι η δημιουργία πολιτισμού από εμάς τους ίδιους και όχι η «κατανάλωση» της μαζικής κουλτούρας που διαδίδουν τα ΜΜΕ με αντίτιμο το χρήμα.

Το ταξίδι…

Με τέτοιον προορισμό χρειαζόμαστε κι άλλους συνεπιβάτες να ταξιδέψουμε μαζί, βγαίνοντας από το σκοτεινό τούνελ της εποχής μας στο ξέφωτο.

Άλλωστε, όπως λέει κι ο ποιητής σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ίδιο το ταξίδι…

December ’13

Διάβασε περισσότερα
 • 1
 • 2